Microsoft Azure

Skalér jeres IT infrastruktur med Microsoft Azure

Microsoft Azure er en voksende samling af integrerede cloudtjenester – analyse, beregning, database, mobil, netværk, lager og web – og den giver jer mulighed for at tage Microsofts datacentre i brug, når jeres infrastruktur skal udvides eller opgraderes. Med Azure får I adgang til Microsofts brancheførende datacentre og I har mulighed for at benytte et utal af platforme der vedligeholdes af Microsoft.

Med Platform-as-a-Service stiller Microsoft nemlig en lang række platforme til rådighed, og det eneste I skal tænke på, er platformens indhold og opsætning. Når I vælger at benytte en Platform-as-a-Service-løsning i Azure, står Microsoft for sikkerhedsopdateringer, generel vedligehold og opdateringer – det betyder, at I kan reducere den tid, I benytter på drift af systemer.

Mulighederne i Microsofts platformløsninger i Azure er mange, og I har bl.a. mulighed for at bruge Azure til:

 

Hybrid scenarie med jeres eksisterende datacenter

Udover at tage et hav af platforme i brug, danner Azure også grundlag for hybrid scenarier med jeres eksisterende datacentre/hosting-løsning. I har eksempelvis mulighed for at flytte Virtuelle Instanser til Azure, eller køre dem i hybrid med jeres lokale datacentre – eksempelvis systemer hvor frontend-delen er placeret i Azure, og backend-delen ligger lokalt. Derudover er Microsoft begyndt at tilbyde en tjeneste i Azure, som hedder Site Recovery. Med den løsning får I en nem, billig og skalérbar løsning til backup og failover af jeres lokale datacenter. Derudover er det som med platformdelen af Azure – der er rigtig mange muligheder med infrastrukturdelen også.

 

Økonomisk og skalérbart

Med Azure kan du hurtigt skalére op eller ned i forhold til efterspørgslen, så du kun betaler for det, du bruger. Minutafregning og en forpligtelse til at matche konkurrenternes priser på populære infrastrukturtjenester som beregning, lagring og båndbredde betyder, at du altid får en uovertruffen pris i forhold til ydeevne.

I forhold til skaléring har mange eksempelvis oplevet, at billetudbydere går ned, når billetterne til et stor event bliver frigivet, fordi kapaciteten på den infrastruktur, der driver systemerne ikke kan følge med efterspørgslen. Dette skyldes som regel, at man må træffe en beslutning i forhold til indkøb af eget hardware, hvis man driver et system lokalt – her skal man enten vælge at overdimensionere så systemet kan klare en maksimal peak-periode, men til gengæld have en enorm kapacitet, der ikke benyttes 90 procent af tiden – eller underdimensionerer så systemet går ned i peak-perioden, fordi der ikke er kapacitet nok. Med Microsoft Azure kan man vælge at skalére ud fra peak-perioderne, så der er den nødvendige kapacitet ved populære events og resten af tiden er der skruet ned til det behov, der nu engang er. På den måde betaler du kun for det, du konsumerer.

 

Vil du videre med Azure?

Mulighederne med Microsoft Azure er utallige, så hvis I vil høre mere om de muligheder der er interessante for netop jeres virksomhed, er I velkommen til at kontakte Rasmus Jensen hos Adactit på rajens@tdc.dk eller 71 99 04 19.